Είναι το ευκολότερο γλυκό εποχής και με διαφορά. Το γλυκό κουταλιού φράουλα απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία και ψήσιμο αλλά γευστικά δεν παίζεται…
Για ένα κιλό φράουλες θα χρειαστείτε μόνο:
- 1 κιλό ζάχαρη
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
- 2 κουταλάκια σούπας χυμό λεμονιού.
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε καλά τις φράουλες
και να τους αφαιρέσετε τα κοτσάνια.
Στη συνέχεια βρείτε μια κατσαρόλα και απλώστε ζάχαρη στον
πάτο κι επάνω βάλτε μια στρώση φράουλες. Ξανά μια στρώση ζάχαρη κι επάνω
φράουλες μέχρι να τελειώσετε με τα δύο υλικά και να περιχύσετε με το κονιάκ.
Βάλτε την κατσαρόλα στο ψυγείο κι αφήστε την όλο το βράδυ να
βγουν τα υγρά από τις φράουλες.
Το πρωί τοποθετήστε την κατσαρόλα στην εστία κι
αφήστε να βράσει για δύο λεπτά, να θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε τον αφρό που
βγάζει.
Ακολούθως αποσύρετε από την κουζίνα και αφήνετε να κυρώσει το γλυκό.
Τότε αφαιρείτε τις φράουλες και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στην εστία, μόνο με το
σιρόπι, και βράζετε μέχρι αυτό να δέσει. Όταν δείτε το σιρόπι να "κρατάει" στο πιάτο,
ρίχνετε μέσα τις φράουλες και το χυμό λεμονιού και περιμένετε να βράσουν όλα
μαζί τα υλικά για 4-5 λεπτά.
Αυτό ήταν όλο…εύκολο, γρήγορο και κυρίως νόστιμο.
Αν θέλετε, όταν κρυώσει το γλυκό,βάλτε το στο ψυγείο, τρώγεται έτσι με
μεγαλύτερη ευχαρίστηση.