Δεν είχε άδοξο τέλος μόνο το όραμα του Χίτλερ, που βούτηξε στο αίμα και στον όλεθρο τις χώρες που ενεπλάκησαν στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και ο εξοπλισμός που επέστρεψε στη Γερμανία με τη λήξη του πολέμου.
Και μιλάμε για τα χιλιάδες κράνη των Γερμανών στρατιωτών που αντί να φυλαχθούν ως κειμήλια, όπως συνέβη στην Ελλάδα και άλλα κράτη, έγιναν ακόμα και σουρωτήρια για μακαρόνια.
Ναι καλά διαβάσατε..τα κράνη της Βέρμαχτ, λόγω του καλού και ανθεκτικού υλικού τους, δεν πετάχτηκαν και δεν φυλάχτηκαν αλλά αξιοποιήθηκαν από τη γερμανική βιομηχανία κι έγιναν κατσαρολικά.
Το πως μας το δείχνει το βίντεο της British Pathe με τον πλέον κατατοπιστικό τρόπο. Σε μια προσπάθεια να σταθεί η Γερμανία στα πόδια της ξανά μετά τον καταστροφικό πόλεμο δεν άφησε τίποτα να πάει χαμένο. Έφτιαξε λοιπόν εργοστάσιο που μετέτρεπε τα κράνη σε σουρωτήρια και κατσαρόλες.
Η τεχνολογία της ανακύκλωσης ώστε να τα λιώσουν τα κράνη και να φτιάξουν κάτι καινούργιο βλέπετε, δεν ήταν ανεπτυγμένη εκείνη την εποχή, οπότε σκέφτηκαν κάτι πιο εύκολο και απλό.
Πόσο απίστευτο φαίνεται σήμερα τα κράνη στρατιωτών που σκότωσαν, έκαψαν και αφάνισαν ολόκληρα χωριά και πόλεις να καταλήξουν στις γερμανικές κουζίνες για την προετοιμασία φαγητού; κι όμως παρακάμπτοντας τέτοιες σκέψεις η Γερμανία οργανώθηκε, στηρίχθηκε ακόμα και από τις χώρες που κατέστρεψε, και όχι μόνο στάθηκε ξανά στα πόδια της αλλά κατάφερε από τις στάχτες της να αναγεννηθεί και να γίνει η πρώτη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη.