Λέγεται πως ονομάστηκε λαγουδόχορτο επειδή του έχουν αδυναμία οι
λαγοί. Και πως να μην του έχουν αφού έχει βιταμίνες σε μεγάλη ποσότητα και είναι επιπλέον και νόστιμο.
Το λαγουδόχορτο ή Prasium majus, όπως είναι το επιστημονικό
όνομα του, είναι ένας πολυετής θάμνος του οποίου τα φύλλα δίνουν εξαιρετική
γεύση όταν προστεθούν σε πίτες αλλά και σε σαλάτες. Επίσης στην Κρήτη κάποιοι
προσθέτουν λαγουδόχορτο όταν μαγειρεύουν σουπιές και χοχλιούς με χόρτα.
Το συναντάμε σε ακαλλιέργητες πλαγιές, σε λόφους,
κοντά σε πέτρες ενώ πέρα από τους λαγούς, που τρώνε τα φύλλα του, το επιλέγουν
και οι μέλισσες από το Μάρτιο έως το Μάιο, που ανθίζει.
Επιστημονικές αναλύσεις που έχουν γίνει στο
λαγουδόχορτο έδειξαν πως περιέχει αρκετή βιταμίνη Κ, βιταμίνη C, λουτείνη, Β-καροτένιο και πολυφαινόλες.
(Πληροφορίες για το φυτό αντλήθηκαν από το greekflora )