Η παραλία Μπούφος δίπλα στο Σίσι και τις μινωικές αρχαιότητες - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Η παραλία Μπούφος δίπλα στο Σίσι και τις μινωικές αρχαιότητες

 


Ανατολικά του οικισμού στο Σίσι Λαισθίου κάτω ακριβώς από το λόφο με τις μινωικές αρχαιότητες και στην έξοδο ρέματος συναντάμε την παραλία Μπούφος.


Η ονομασία της δεν έχει να κάνει με το γνωστό νυχτόβιο αρπαχτικό πουλί αλλά με τον ήχο των κυμάτων όταν χτυπούν στις κοιλότητες των διπλανών βράχων.


H παραλία Μπούφος δεν είναι μεγάλη σε μέγεθος και όταν φυσάει βοριαδάκι συνήθως έχει κυματισμό. Διαθέτει ψιλό βότσαλο και άμμο και λίγα ομπρελοκαθίσματα φέτος.


Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη παραλία έγινε αντικείμενο έντονης διαμάχης τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα με πανελλαδικές διαστάσεις καθώς λειτούργησε αυθαίρετα στο σημείο χώρος εστίασης και αναψυχής, χωρίς άδεια πάνω σε αρχαιολογική ζώνη, όπου τέτοιες δραστηριότητες απαγορεύονται.


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με μπουλντόζες καθαίρεσε μέρος της εγκατάστασης κι έτσι σταμάτησε να λειτουργεί. Στο Μπούφο μπορεί κάποιος να φθάσει μέσω μονοπατιού που υπάρχει δυτικά της.


Δείτε επίσης


Η μικρή και απομονωμένη παραλία Αυλάκι ανατολικά του Σισίου







Σελίδες