Με δυο Αρχιεπισκόπους ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Προφήτη Ηλία Καταλαγαρίου (ΦΩΤΟ) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Με δυο Αρχιεπισκόπους ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Προφήτη Ηλία Καταλαγαρίου (ΦΩΤΟ)

 


Λαμπρός ήταν ο φετινός εορτασμός του Αγίου ενδόξου Προφήτη Ηλία του Θεσβίτου στον ενοριακό ναό του στο Καταλαγάρι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.


Χθες το απόγευμα στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος, ο οποίος κατάγεται από το Χάρακα, με συμπροσευχόμενο τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, από κοινού με Αρχιμανδρίτες και κληρικούς της ευρύτερης περιοχής.


Πλήθος κόσμου παρέστη στον Εσπερινό κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιερής εικόνας του Προφήτη Ηλία.


Μάλιστα η πομπή με την εικόνα πέρασε έξω από το σπίτι του μακαριστού Μητροπολίτη Πέτρας και Χεροννήσου κυρού Νεκταρίου, ο οποίος καταγόταν από το Καταλαγάρι, όπου και τελέσθηκε τρισάγιο.


Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης στην ομιλία του, στο πλαίσιο της γιορτής, εξέφρασε τη συγκίνηση του που βρέθηκε στο χωριό του γέροντα του, του μακαριστού Νεκταρίου. Ήδη έχει ανακοινώσει πως το σπίτι του στο Καταλαγάρι, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης, θα μετατραπεί σε ξενώνα και χώρο μνήμης της σημαντικής αυτής εκκλησιαστικής μορφής.


Να σημειώσουμε πως πρόκειται για την πρώτη γιορτή του ενοριακού ναού στο Καταλαγάρι που γίνεται υπό το νέο ιερέα της ενορίας τον π. Ευγένιο Μανδελένη, ο οποίος πρόσφατα χειροτονήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης εις πρεσβύτερον στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, στην αδελφότητα της οποίας ανήκει.







 


Έξω από το σπίτι του μακαριστού κυρού Νεκταρίου


Σελίδες