Τιμούν την Αγία Παρασκευή στον υπό κατασκευή ναό της στα Ρουσοχώρια, δίπλα στο νέο αεροδρόμιο (φωτο) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Τιμούν την Αγία Παρασκευή στον υπό κατασκευή ναό της στα Ρουσοχώρια, δίπλα στο νέο αεροδρόμιο (φωτο)

 


Σε ικανοποιητικό στάδιο βρίσκεται η ανέγερση της νέας εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στα Ρουσοχώρια.


Ο νέος ναός, που έρχεται να αντικαταστήσει εκείνον που θάφτηκε κάτω από το χώμα στο πλαίσιο εκτέλεσης των έργων στο νέο αεροδρόμιο του Καστελίου, απομένει ακόμα να στεγαστεί, να διαμορφωθεί ο περιβάλλοντας χώρος του και βέβαια να εξοπλισθεί για να μπορούμε να μιλήσουμε για ολοκλήρωση του.


Ωστόσο είναι παρήγορο που έστω φέτος στη γιορτή της Αγίας Παρασκευής υπάρχει ένα πετρόκτιστο κτίσμα, ως σημείο αναφοράς για την ενορία Ρουσοχωρίων και τους κατοίκους του σεισμόπληκτου χωριού. Μάλιστα την παραμονή της γιορτής, στις 25 Ιουλίου, θα τελεσθεί στην 7.30 το απόγευμα ο πανηγυρικός Εσπερινός στον υπό ανέγερση ναό. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας.


Η θλίψη όταν ανακοινώθηκε πως θα θαφτεί στο χώμα ο προηγούμενος ναός της Αγίας Παρασκευής ήταν διάχυτη στην περιοχή και η καθυστέρηση ανέγερσης νέου ναού επέτεινε την αγωνία των κατοίκων που πέρα από το θέμα της εκκλησίας τους είχαν και έχουν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσαν οι σεισμοί του 2021 στο χωριό τους.


Σύντομα πάντως, και με αφετηρία την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, ευελπιστούν όλα να αρχίσουν να μπαίνουν σε τάξη ώστε να βρουν οι ζωές τους ένα κανονικό ρυθμό.


Η καινούργια εκκλησία βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από την είσοδο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι και πάνω στο δρόμο που συνδέει, Αρκαλοχώρι, Ρουσοχώρια και γύρω χωριά με το νέο διεθνή αερολιμένα.


Είναι εξ ολοκλήρου πετρόκτιστη, καλαίσθητη, αρκετά πιο μεγάλη σε σχέση με  την προηγούμενη, και όπως φαίνεται θα έχει αρκετό ελεύθερο χώρο γύρω της.


Δείτε επίσης


Η τελευταία λειτουργία στην Αγία Παρασκευή στα Ρουσοχώρια πριν γίνει... αεροδιάδρομος


Αγία Παρασκευή Ρουσοχώρια: Εικόνες που προκαλούν πόνο ψυχής











Σελίδες