Η μικρή και απάνεμη παραλία Κατεβατή, δεξιά στο ΒΟΑΚ λίγο πριν την Χαρακιανή (φωτο) - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Η μικρή και απάνεμη παραλία Κατεβατή, δεξιά στο ΒΟΑΚ λίγο πριν την Χαρακιανή (φωτο)

 


Κατευθυνόμενοι προς το Ρέθυμνο και πριν την Παναγία Χαρακιανή, δεξιά στο ΒΟΑΚ, βρίσκεται κρυμμένος ο κόλπος της Κατεβατής.


Πρόκειται για μια μικρή παραλία που έχει το προτέρημα όταν φυσάει βόρειος άνεμος και οι άλλες ακτές είναι απλησίαστες στην Κρήτη από τον κυματισμό εκεί η θάλασσα να είναι «λάδι».Αυτό οφείλεται στον ανατολικό προσανατολισμό που διαθέτει.


Είναι η πρώτη από σειρά μικρών κολπίσκων που θα συναντήσετε σε αυτό το σημείο που ονομάζεται Περιστέρι, εξαιτίας μιας μικρής νησίδας που ξεπροβάλλει από τη θάλασσα και φέρει αυτό το όνομα.


Η Κατεβατή διαθέτει βότσαλο στην ακτή της και βραχώδη βυθό. Εννοείται πως δεν έχει ομπρελοκαθίσματα ούτε και σκιά δέντρων.


Σε αυτήν οδηγεί από το ΒΟΑΚ κακός χωματόδρομος. Να σημειώσουμε πως η γύρω έκταση, όπου βρίσκονται οι μικρές αυτές παραλίες, είναι περιφραγμένη ωστόσο  στην περίφραξη υπάρχει πόρτα που μπορείτε να ανοίξετε και να προχωρήσετε περπατώντας.


Βέβαια επειδή τα κολπάκια αυτά δεν τα πιάνει αέρας συχνά πυκνά συγκεντρώνουν, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αρκετό κόσμο.

 







Σελίδες