Η μικρή παραλία στο νησάκι Θοδωρού των Χανίων-Αποκτά ζωή μια φορά το χρόνο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Η μικρή παραλία στο νησάκι Θοδωρού των Χανίων-Αποκτά ζωή μια φορά το χρόνο


 Απέναντι τους βρίσκεται ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία των Χανίων, η Αγία Μαρίνα με τις εκτεταμένες παραλίες της και τις τουριστικές υποδομές της.

Όμως εκείνα είναι μοναχικά καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου μια που κόσμος μπορεί να επισκεφθεί μόνο μια μέρα τους έτους, στη γιορτή των Αγίων Θεοδώρων.


Τα ακατοίκητα και προστατευόμενα νησάκια Θοδωρού, για τα οποία ο λόγος, και συγκεκριμένα το μεγαλύτερο που ονομάζεται Θοδωρού και το μικρότερο που το λένε Γλαράκι ή Θοδωροπούλα, είναι απρόσιτα λόγω του καθεστώτος προστασίας που τα διέπει.


Όμως στην γιορτή των Αγίων Θεοδώρων, που γιορτάζει το εκκλησάκι πάνω στο μεγαλύτερο εκ των δύο, παρατηρείται κάθε χρόνο κοσμοσυρροή.


Κι επειδή η γιορτή είναι καλοκαιρινή και η ζέστη έχει ξεκινήσει πολλοί εκ των προσκυνητών και επισκεπτών δεν χάνουν την ευκαιρία για ένα μπανάκι στη μικρή παραλία του νησιού.


Εκ πρώτης όψεως μοιάζει βραχώδης και δύσκολα προσβάσιμη για μπάνιο, όμως διαθέτει άμμο όταν μπαίνεις στο νερό της, που είναι καθαρό και δροσερό.


Εξάλλου όλο το χρόνο το μόνο σκάφος που μπορεί να την πλησιάσει και να δέσει στον πρόχειρο προβλήτα που διαθέτει είναι αυτό που μεταφέρει τους φύλακες του δασαρχείου, οι οποίοι φροντίζουν τα κρι κρι που διαβιούν πάνω στο νησάκι, έχοντας γενικότερη εποπτεία του.

 







Σελίδες